VUILNISZAKKEN LDPE OP ROL - 150 L - 10x10/rol - ZWART

Lage Densiteit waardoor rekbaarder en taaier. Dikte: 48 micron

VUILNISZAKKEN LDPE OP ROL - 150 L - 10x10/rol - ZWART
33.00 *Prijzen zijn exclusief btw € 39.93 inclusief btw
Artikelcode931516
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
SACS POUBELLES en ROULEAUX - 150 L - 10/rouleau - NOIR

LDPE vuilniszakken: POLYETHEEN VAN “LAGE DICHTHEID”  
Met deze polyetheen kan men eigenlijk alle kanten op. Het heeft enkele eigenschappen van beide vorige soorten. Men maakt er zowel soepele als stevige producten van. LDPE wordt doorgaans toegepast in mengsels met één van de eerder genoemde materialen. Men kan er dan onder meer dunnere folies van maken. Ook wordt het verwerkt in verpakkingen die uit meerdere lagen bestaan. LDPE is uiterst taai en vormvast. Deze eigenschappen komen van pas bij de fabricage van grotere voorwerpen zoals deksels, bakken en sommige typen containers. Bij het gebruik in vuilniszakken zullen die minder snel scheuren. Dit kan zeer interessant zijn indien er vaak hardere voorwerpen tussen het afval voorkomen.
WAT IS POLYETHEEN?
Polyetheen is de meest geproduceerde kunststof ter wereld, iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Door zijn eigenschappen en de veelzijdigheid in gebruik werd van het begin af beschouwd als een echte aanwinst in de wereld van de kusntstoffen, al bewees het zijn waarde aanvankelijk vooral als isolatie van elektrische leidingen. Tegenwoordig is de kracht van polyetheen zijn onopvallende degelijkheid, zijn vanzelfsprekende bruikbaarheid en zijn bijna onbegrensde toepassingsmogelijkheden. We zijn zo gewend geraakt aan dit moderne materiaal en het is zoiets gewoons en alledaags, dat we er niet meer bij stilstaan. Polyetheen kan men zowel tot zachte en soepele als tot taaie, harde en stevige producten verwerken. Men komt het tegen in artikelen van allerlei afmetingen, van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde vormen. Het laat zich onder meer verwerken tot nuttige, dagelijkse gebruiksvoorwerpen, verpakkingen, leidingen en speelgoed. Wie maakt niet elke dag in de huishouding gebruik van dingen als vers-houd-folie, knijpfles of vuilniszak? Ongemerkt kopen we in de winkel heel wat artikelen die in polyetheen verpakt zijn. En als we de winkel verlaten, zijn onze aankopen opgeborgen in een draagtas….van polyetheen. Zonder dat we er bij stilstaan is ons bestaan een stuk veiliger doordat een flink deel van onze leidingen, buizen en brandstoftanks gemaakt zijn van de solide en betrouwbare polyetheen. In welke vorm polyetheen ook wordt gebruikt, over de gunstige eigenschappen van dit materiaal bestaat grote overeenstemming. Polyetheen isoleert goed, het is bestand tegen gemene stoffen en beschadigingen, het is vrijwel onbreekbaar en het ontziet het milieu. Polyetheen is onder alle omstandigheden betrouwbaar en het verdraagt net zo makkelijk tropische temperaturen als de vrieskou van de poolcirkel. Dit stoere materiaal kan dus echt tegen een stootje. Toch is het opmerkelijk licht en het laat zich probleemloos tot allerlei artikelen verwerken. De kwaliteiten van polyetheen zijn in drie woorden samen te vatten: "Sterk", "Veelzijdig" en "Veilig"

MILIEUASPECTEN:
Polyetheen is vanuit het milieu gezien een van de meest vriendelijke materialen omdat het een grondstof is die zuinig kan verwerkt worden. Daarbij komt slechts 1% uit aardolie. De productie is weinig belastend en het verwerken van POLYETHEEN veroorzaakt weinig afval omdat alles constand kan hergebruikt worden.
Polyetheen is uitermate geschikt voor recyclage. Het is een thermoplastisch materiaal, wat inhoudt dat men het vrijwel onbeperkt kan smelten en er weer opnieuw producten van kan maken. Zo maakt men tegenwoordig onder meer veel draagtassen en huisvuilzakken van gerecycleerd polyetheen.
Wanneer polyetheen na gebruik wordt ingezameld en niet meer opnieuw te verwerken is, levert het hoogwaardige brandstof voor de energievoorziening.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review