Bacteriële reiniging

Hoe werken deze?
1 - Natuurlijke oplosmiddelen zullen meteen verontreiniging afbreken, net zoals detergenten die zouden doen. Afvalstoffen losweken, verkleinen, laten wegspoelen, . . .
2 - Enzymen zijn stoffen die in de natuur voorkomen en moleculaire kettingen afbreken. (of samenvoegen) De enzymen in de "Microlife" producten zijn specifiek gekozen om de doelgroep aan verontreiniging af te breken in hun bouwstoffen. Door deze tot hun basisstoffen te herleiden verliezen deze hun oorspronkelijke eigenschappen -->  Rodewijn-vlek verliest zijn kleur, vet blijft niet kleven, afval, verliest zijn geur, . . . . . . . . .
3- Bacteriën hebben 4 belangrijke zaken nodig om te leven en om zich voort te planten:
- Temperatuur:  tussen 0°C en +/- 55°C kunnen zij leven. Vele zijn het meeste actief rond lichaamstemperatuur;
- Sommigen hebben zuurstof nodig andere soorten dan weer niet;
- Vocht;
- Voedsel.
Indien het te koud, te droog is of bij een gebrek aan voedsel gaan bacteriën in "sporen" waardoor ze inactief zéér lang kunnen overleven.
Van zodra de voorwaarden gunstig zijn zullen die ontwaken en starten zich te verspreiden en voort te planten.
Door de Bacteriële producten van Microlife te onthouden van voedsel kunnen de producten lang bewaard worden.
Na het eerste gebruik van een bacterieel product van Microlife zullen de detergenten en de enzymen meteen hun werk doen. Gedurende een periode van 1 à 2 dagen ontwaken de bacteriën en zullen zich verspreiden.
Door de constante invloeden van buitenaf zal het nodig blijven het bacterieel peil op niveau te houden. Door het betreffende product bij te vullen of volautomatisch te doseren.