Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml

Merkelbach ambachtelijk product

Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
Kraska Meubelvernieuwer Licht - 500ml
11.45 *Prijzen zijn exclusief btw € 13.85 inclusief btw
ArtikelcodeMEVEKR500LI
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Uitzonderlijk efficient en handig onderhoudsproduct voor houten meubels. Vlekverwijderaar op parket en zelfs toepasbaar op bvb blauwe steen.


Door de aanwezigheid van termentijn als oplosmiddel kunnen oude boenwassen en/of vernissen bewerkt en geboend worden. Zo kunt u krassen in oude meubelen verwijderen.



Kortingsschema
  • 1 = € 11.45
  • 10 = € 9.56
  • 20+ = € 8.95
De uitzonderlijke werking van de Kraska producten komt feitelijk uit de politoerwereld.

Het is een reinigende en voedende meubelolie.

Kraska bevat terpentijngom en diverse reinigende en oplossende bestanddelen om oudere en aangetaste vernislagen weker te maken en zo krassen te herstellen.

Tegelijk bevat het voedende bestanddelen waaronder sumatra-olie die voor opleving van het hout zorgt.

Alles tesamen heb je dan een geweldige meubelvernieuwer.

Kraska herstelt lichte krassen in traditionele lakke(vernissen) en haalt de houtkleur op.

Verkleurt niet en is ongevaarlijk voor antiek.

Kan ook gebruikt worden op geolied en geboend hout.



Deze onderhoudsfiche is van toepassing op vloeren en meubels die behandeld zijn met Merkelbach terpentijnwas vast, vloeibaar of Merkelbach patineerwas.
 
De Merkelbach terpentijnwas dient allereerst volgens de richtlijnen in overeenkomstige technische fiche te worden aangebracht en opgeboend.  Deze werkwijze is samengevat als volgt:
De terpentijnwas vol aanbrengen met borstel of doek (=inboenen), 2-4 uur laten drogen, en dan grondig borstelen (opboenen). Na 24 opnieuw opboenen met doek of zachte borstel. Het opboenen wekelijks herhalen gedurende 4 weken.
TIP : inboenen is het aanbrengen van boenwas, opboenen is het borstelen/wrijven van een bestaande boenwaslaag.
REGELMATIG ONDERHOUD:
Regelmatig stofzuigen (afstoffen).
Vuil opnemen met een vochtige doek of uitgewrongen dweil. Geen detergent gebruiken, enkel zuiver water. De Merkelbach was is bestand tegen reinigen met een vochtige doek, echter niet tegen opgegoten water.
Opboenen: Het opboenen versterkt de waslaag, verlengt de levensduur van de was en versnelt het ontstaan van de zachte patina. De frequentie van opboenen hangt af van het gebruik. Een tafelblad zal wekelijks dienen opgeboend, een kast eens per drie maand. Een vloer alle twee weken, meer indien zwaar belast. Met een boenmachine neemt u automatisch vuil en stof mee op.  TIP: Voor het regelmatig (dagelijks, wekelijks) onderhoud wordt geen boenwas gebruikt en geen detergent.
ONDERHOUD
Van tijd tot tijd zal de waslaag opnieuw moeten aangebracht worden. Hoe vaak hangt vooral af van het gebruik. Gewoonlijk zal  twee maal per jaar inboenen volstaan, bij licht huiselijk gebruik is jaarlijks inboenen voldoende. Voor vloeren kunnen tussentijds de veel belopen plaatsen vaker ingeboend worden. Bij intensief gebruik kan dit maandelijks nodig zijn.
De ondergrond eerst reinigen. Nieuwe boenwas dun aanbrengen. Kies de kleur van de vloer, niet donkerder. 2-4 uur laten drogen en opboenen met de borstel. Volgende dag opboenen met doek of zachte borstel.
TIP:  Inboenen is nodig zodra matte plekken ontstaan die met opboenen niet meer gaan glanzen.
MERKELBACH ONDERHOUDSFICHE : TERPENTIJNWAS  ©2012  Pagina 2
VERWIJDEREN VAN VLEKKEN
Wanneer MERKELBACH  Terpentijnwas was goed werd opgeboend bezit deze een redelijke weerstand tegen water. Vlekken kunnen echter steeds ontstaan door vetten, drank enz. Een geboend oppervlak is gelukkig eenvoudig te herstellen.
Verwijder eventueel vuil eerst met een vochtige doek. Indien er een “kring” is rond de vlek : neem een stukje fijne staalwol of een plastic schuursponsje en terpentijn of “Merkelbach Wasverwijderaar”. Veeg daarmee op en rond de kring tot deze weg is. Breng op de plek vaste (bij voorkeur) of vloeibare terpentijnwas aan in de overeenkomstige kleur (of iets donkerder). Twee uur laten rusten. Opboenen en klaar!
Zeer hardnekkige vlekken of ingedrongen vlekken kunnen met schuurpapier (P150) weggeschuurd worden en door aanbrengen van een iets donkerder was terug op kleur gebracht worden.
TIP:  Indien u nog sneller wilt werken: gebruik “KRASKA” meubelvernieuwer. Zonder voorbereiding direct op de vlek krachtig inwrijven. Klaar! Werkt ook op parket.  
OPFRISSEN VAN EEN VERSLETEN OF MISHANDELDE ONDERGROND
Vloeren of meubels met oude of vervuilde waslagen waaraan meestal lang niet is gedaan kunnen snel terug in goede conditie gebracht worden. Eerst eventueel vuil met een vochtige doek verwijderen. Met Merkelbach Wasverwijderaar en fijne staalwol de ondergrond geheel reinigen van was. Hierbij het staalwol zeer vaak verversen. Wanneer de ondergrond een “droog” of mager uitzicht krijgt is de oude was voldoende weggenomen. Breng Merkelbach vaste terpentijnwas aan in de gewenste kleur volgens de gebruiksaanwijzing.
NUTTIGE WERKTUIGEN
Inboenen Opboenen borstel Opboenen zacht Meubels handmatig
Borstel of doek
Handboenborstel met leder(prof.) of doek
Zachte boenborstel of doek
Meubels machinaal
Enkel handmatig
Tampico boenborstel boormachine
Zachte boenbortsel voor boormachine
MERKELBACH ONDERHOUDSFICHE : TERPENTIJNWAS  ©2012  Pagina 3
Vloeren Particulier
Doek rond schuurborstel
Boenmachine met harde borstel
Boenmachine met vilten pads
Vloeren Professioneel
Kortharige borstel
Witte pad
Vilten pad, wollen pad
HANTERING EN OPSLAG:  
Terpentijnwas bewaren in de oorspronkelijke verpakking (blik) in een droge ruimte. De levensduur is meer dan 5 jaar. Buiten bereik van kinderen houden.  


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review