Traditionele Bruine Zeep - emmer 5 kg

Voorlopig niet leverbaar

Traditionele Bruine Zeep - emmer 5 kg
13.51 *Prijzen zijn exclusief btw € 16.35 inclusief btw
ArtikelcodeBruinzeep5k
Prijszetting 20240208
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Bruine zeep, soms ook, goudzeep, zachte zeep en vloeibaar vaak groene zeep is het meest milieuvriendelijke onderhoudsproduct dat sinds jaren zijn diensten succesvol bewees.
In oorsprong werd deze uit hennepolie gewonnen en was een nevenproduct in de productie van touwen waar de sterke vezels van belang waren.
Commerciële varianten worden tegenwoordig vaak uit koolzaad of soja gewonnen. Deze hebben gelijkaardige eigenschappen maar missen toch de veelzijdigheid van de oorspronkelijke bruine zeep.
De kracht van hennepolie werd vroeger gebruikt om ingedroogde verfborstels te weken waardoor die terug bruikbaar werden.
Groene zeep of bruine zeep heeft de reputatie een bijzonder goede ontvetter te zijn.
Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld met smeerolie vervuilde handen schoon te krijgen, maar ook bij het verwijderen van hardnekkige (vet)vlekken uit textiel.
Traditionele Bruine zeep of Groene zeep is meestal niet geparfumeerd en heeft daardoor de kenmerkende eigen zeepgeur, die niet door iedereen gewaardeerd wordt, terwijl anderen ingenomen zijn met de door hen als ouderwets omschreven geur en deze met "schoon" associëren.
Het is een eenvoudige chemische verbinding die gemakkelijk kan afgebroken worden. Voor het schoonmaken van vrijwel alle gladde oppervlakken (tegels, kunststofoppervlakken, badkamer, wastafels, wc-pot) is bruine zeep geschikt.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review